luni, 2 mai 2011

Steagul Romaniei in farfurie

Astazi am dat din intamplare peste site-ul unei mamici care mi-a adus un zambet larg :). Motivul?vedeti mai jos

O reteta de tort : Tort Romania
dsc04952 

1. Pentru blat aveti nevoie de: 7 oua separate, 4 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1 pliculet de praf de copt, 6 linguri de lapte, 1 pliculet de zahar vanilat.
dsc04913
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele, faina (cate o lingura) si praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu o lingura de zahar vanilat si un praf de sare. Cele doua compozitii se amesteca incet, cu o spatula de lemn.
dsc04915
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se rastoarna aluatul si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute. Este gata cand trece testul scobitorii.
dsc04918
2. Pentru crema avem nevoie de: 3 galbenusuri, 2 plicuri mari de zahar pudra vanilat (160 grame), 1 lingura de faina, 200 ml lapte, 1 ciocolata neagra, 150 grame unt sau margarina.
dsc04919
"Se bat galbenusurile cu zaharul vanilat, faina si laptele. Se pun pe foc intr-o craticioara. Separat se topeste ciocolata (eu am bagat-o la microunde, dar va recomand s-o topiti mai bine pe aragaz). Se amesteca ciocolata in crema care incepe sa se ingroase si se bate bine cu mixerul. Dupa ce capata consistenta unei creme mai groase, se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine, se adauga untul sau margarina si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza complet.
3. Pentru finisare avem nevoie de: un sablon cu harta Romaniei, putin lichior pentru insiropat (daca il serviti la copii, folositi putina ciocolata calda) si bomboane M&M rosii, galbene si albastre, umplute cu ciocolata (mie mi-au trebuit 5 pachetele ca sa aleg suficiente bomboane de culoarea dorita).
dsc04924
Se taie blatul in doua si se decupeaza dupa sablon.
dsc04921
dsc04923
Se insiropeaza primul blat, se asaza un strat de crema, apoi al doilea blat, iar la final se imbraca in intregime cu crema de ciocolata.
dsc04940
Se decoreaza cu bomboanele M&M astfel incat sa se formeze steagul national al Romaniei.
dsc04945
La final se asaza un stegulet in locul unde se afla orasul vostru (dintr-o scobitoare si hartie autocolanta sau hartie simpla lipita cu lipici sau scotch dublu-adeziv). Eu am pus la Iasi pentru ca acolo m-am nascut si la Bucuresti pentru ca aici locuiesc in prezent.
Tortul acesta poate reprezenta o buna ocazie sa va invatati copiii mai mici cate ceva despre tara noastra: ce reprezinta ziua nationala, culorile steagului, unde se afla pe harta orasul in care locuiti, care e Moldova, Ardealul sau Muntenia. Ca alternativa, puteti decora cu forme de relief in loc de steag: bomboane albastre pentru Dunare, maro pentru lantul carpatic, verde pentru Delta si campia de vest" (www.laurafrunza.com)

Mai jos puteti vedea si alte steaguri facute de iubitorii Romaniei.

http://www.cevabun.ro/wp-content/uploads/2009/10/alberto-romanian-flag-2.jpg

http://www.cevabun.ro/wp-content/uploads/2009/10/steag-aida.JPG 

http://www.cevabun.ro/wp-content/uploads/2009/10/steag-anka.JPG 
Tot respectul pentru ei.Sunt sigur ca au mancat cu pofta.

Daca ai facut si tu ceva asemanator trimite poza pe email la unirearomaniei@yahoo.com si va fi publicata pe blog

Un comentariu: