marți, 3 mai 2011

Drapelul Romaniei a facut loc drapelului Ungariei in Piata Unirii

 Ministrul Resurselor Nationale din Ungaria: “Clujul e al nostru!”

Drapelul României a făcut loc drapelului Ungariei în Piaţa Unirii. Ministrul Resurselor Naţionale din Ungaria: “Clujul e al nostru!” 
Aproximativ 600 de cetateni au participat astazi la inaugurarea oficiala a statuii lui Matei Corvin. Doar doua drapele oficiale ale Romaniei si-au facut loc printre multimea de drapele ale extremistilor unguri de la HVIM, steagurile galben-albastre ale “tinutului secuiesc” si cele ale Ungariei. Mai mult, un tricolor romanesc care incadra steagul Uniunii Europene a fost coborat de catre autoritatile locale pe parcursul ceremoniei inaugurarii si in locul lui a fost ridicat drapelul Ungariei.
Desi pledeaza pentru multiculturalitate, viceprimarul “tuturor clujenilor”, Laszlo Attila s-a adresat in discursul sau numai populatiei unguresti, refuzand sa vorbeasca in limba romana.
La scurt moment dupa cuvantarea viceprimarului, ministrul Resurselor Nationale din Ungaria – Rethelyi Miklos s-a adresat ungurilor: “Clujul e al nostru si se vede asta pretutindeni, chiar si in statuia pe care o inauguram astazi! [...] Clujul nu poate supravietui fara maghiari”.
Cu tristete in suflet, directorul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, dl Ioan Piso a observat ca la eveniment prezenta romanilor cu drapele rosu-galben-albastre a fost nula, in ciuda faptului ca regele sarbatorit a fost la origini si roman. “Trebuia sa fim cu totii prezenti in Piata Unirii, sa participam la inaugurare si sa sarbatorim impreuna, romanii si maghiarii”, a declarat dansul.
Printre cei aproximativ 20 de membri ai HVIM prezenti la eveniment s-a putut observa si existenta unui cetatean care arbora drapelul formatiunii politice Jobbik.


Printre cei care au luat cuvantul cu prilejul inaugurarii statuii s-au numarat vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt, ministrul Culturii si Patrimoniului National din Romania, Kelemen Hunor, europarlamentarul Tokes Laszlo, si primarul Sorin Apostu (bucuros ca la Cluj “s-a putut trece peste conflictul artificial” dintre romani si unguri).
Parcarea din Piata Unirii a fost impanzita de masini cu numere de inmatriculare de Covasna care aveau lipite pe ele stickere cu Ungaria Mare, iar Kelemen Hunor inca este asteptat sa faca o vizita la Muzeul National de Istorie a Trasilvaniei, unde inca nu a pus piciorul de la numirea sa in pozitia de ministru al culturii.

4 comentarii:

  1. Lacrimi curgeau siroaie pe chipul craisorului,offfff... noua dreapta unde era? macar pentru apararea stindardului national.

    RăspundețiȘtergere
  2. suntem niste lasi ..ne acapareaza ungurii in fiecare zi cate putin iar noi stam si privim ...
    fratilor Romania este a noastra si a urmasilor urmasilor nostri...nu a ungurilor .

    RăspundețiȘtergere
  3. lasitatea locuitorilor de aici din zona ardealului si gindirea lor inceata,este proverbiala,si cainele cind vii la furat se uita mirat la tine si zice in sila...no,ham....uite de asta nici un maricon de roman nu a ajuns in moldova sa faca el marea latinizare,ba eu cred ca noi i-am latinizat cit au stat pe aici,ce faceti frati ardeleni,va lasati cacati in cap de o mina de bozgori?rusine sa va fie,chemati in ajutor oastea moldoveana,vom veni sa va salvam,vom veni cu domnul nostru sfantul stefan si ai vom arunca in tisa,pe bozgorici....alah e intelept,iar dumnezeu cinstit si drept...

    RăspundețiȘtergere
  4. Bunicul meu povestea ca inpreuna cu parintii lui veneau din Botosani prin anul 1900 din cauza saraciei si sau bucurat ca si-au gasit de lucru in Bistrita la o brutarie patronata de o familie de maghiari care erau reci fata de ei dar corecti in privinta banilor pe atunci "coroana" si dupa unirea din 1918 doar atit a spus tatal bunicului ca ne-a ajuns saracia din urma! drept ca azi avem tote bogatiile naturale si giografice pentru turism si industrie dar tot ca tigani suntem vazuti de occident! este o zicala din popor" din ciine nu faci clisa" cei din Ardeal cunosc zicala, putem avea si jumatate din Europa ca tot o natie de hoti suntem!!!

    RăspundețiȘtergere