luni, 2 mai 2011

Cladirile de patrimoniu: valoare 0 ( zero) in acte

Nepasare si iar nepasare!

5,5 miliarde de euro, atât pierde România în fiecare an din cauza nepăsării statului. Palatul Parlamentului ar trebui să plătească un impozit anual de peste un milion de euro pentru cele trei săli pe care le închiriază pentru diverse evenimente, dar de peste 20 de ani, Administraţia Camerei Deputaţilor se face că uită. În acelaşi timp, oamenii de rând plătesc taxe peste taxe şi riscă, totuşi, să rămână fără case.

Palatul Parlamentului are 21 de sali fastuoase ,saloane si holuri de dimensiuni generoase.1100 de incaperi intinse pe 12 etaje si 8 niveluri subterane.Un loc in care se ascund valori greu de estimat.
In cifre fosta casa a poporului arata cam asa :  -1 milion metru cubi de marmura de Ruschita
                                                                      - 700.000 de tone de otel
                                                                      - 900.000 de metri cubi de lemn
Toate bunurile din interiorul ei,toate aceste caracteristici ar putea duce la valoarea de 3 miliarde de euro.
Pentru statul roman insa Palatul Parlamentului valorea 0 lei.

Intr-un bloc al RAPPS de pe strada M. Eminescu stau demnitari.In bloc sunt apartamente de peste 160 de metri patrati este evaluat la 7500 de lei.Astfel demnitarii cazati in acel bloc platesc anual taxa a stat doar 750 de lei pe an in loc sa plateasca 1500 de euro pe an daca valoarea apartamentelor ar fi corect evaluata,adica 100.000 de euro.

In timp ce noi suntem sanctionati pentru fiecare intarziere, ei platesc sume derizorii pentru locuinte de lux incurajati de un sistem delasator.

http://unirearomaniei.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu