duminică, 1 mai 2011

Proiectul " schi in Carpati"

Guvernul pregateste un proiect in valoare de sute de milioane de euro pentru cateva partii de schi.Astfel se doreste ca romanii si strainii care vor sa schieze,sa nu mai plece in Austria si sa vina pe partiile din Carpati.

Insa ca multe alte proiecte si acest proiect este facut cu o nesimtire fara limite.
Desi foarte scump proiectul guvernamental este lipsit studii elementare privind clima,amplasarea partiilor si numarul realist de turisti pe care l-am putea atrage.
Guvernul vrea sa ne ofere versanti fara zapada si partii prea scurte care se termina in curtea oamenilor.
Si probabil ca nu e coincidenta faptul ca partiile sunt alese astfel incat,sa profite de ele oameni cu relatii stranse la Bucuresti.

 Delasare,lipsa de interes si ignoranta pe banii nostri.

Cateva greseli facute in acest proiect:

- aproape toate partiile vor fi amplasate pe versantul sudic si insorit al muntelui,ceea ce inseamna ca zapada se topeste mult mai repede
-partia din Petrosani (unde ar trebui sa fie cel mai mare domeniu schiabil din sud-estul Europei) este amplasata printre casele oamenilor
-Romania a platit pentru proiectul domeniului din Petrosani 2milioane de euro,in timp ce o mare companie canadiana (care are in portofoliu 300 de partii in toata lumea) ar fi  cerut doar 200.000 de euro
-partiile vor avea pana in 500 de metri lungime.Specialistii spun insa ca o partie care are mai putin de 2,5km lungime se numeste derdelus.
-partiile gandite de guvern sunt sub 1300 de metri altitudine.adica mult prea jos ca zapada sa stea cateva luni pe an.Un studiu facut de specialisti au demonstrat ca partiile nu au ce sa caute sub 1400 de m avand in vedere starea si conditiile meteo actuale.
http://unirearomaniei.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu