luni, 2 mai 2011

Marea defrisare a Romaniei

In Harghita, Covasna, Neamt, Bacau si multe alte judete din tara s-au taiat mii de hetare de padure in ultimii ani.
Nimeni pana acum nu a raspuns pentru dezastrul din padure.In jur de 500.000 de hectare de padure sunt neadministrate, in mare parte acolo,padure nu mai este.

In Vlahita judetul Harghita peste 3400 de hectare de padure sunt nepazite de ani de zile.Acolo se taie ca-n codru.In 2006 printr-o scrisoare de doar 2randuri, Ocolul Silvic i-a anuntat pe proprietarii din zona ca nu mai pazeste padurea.Scrisoare semnata de inginerul Banucu Ioan.
In prezent Banucu Ioan, cel care a dat liber la furt se ascunde acum in spatele legilor.

Cu toate ca a auzit si stie despre situatia de la Vlahita, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely se face ca "ploua".In video de mai jos veti vedea ca si politistii se afla mana in mana cu hotii de acolo.

Padurile Romaniei se intind pe o suprafata de 6.741.000 de hectare.Din aceasta suprafata mai putin de jumatate apartine statului, iar restul are proprietari privati.
De controul padurilor, verificarea transporturilor, control la gatere si multe altele raspund 250 de inspectori silvici.Adica un inspector la o spurafata de aproximativ 22.000 de hectare de padure.Nici intr-o viata un om nu poate sa umble pe toata aceasta zona.

O legislatie prost gandita de politicieni incompetenti sau poate "interesati", au facut ca sute de mii de hectare de padure in Romania sa ramana ale nimanui.In multe afaceri cu lemn stau in spate politicieni.Pana acum insa nimeni nu a fost pedepsit.
Romania se afla la coada Europei la capitolul paduri.Doar 28% din tara este acoperita de paduri in timp ce media europeana este de 35%.

Va rog vizionati video sa vedeti un nou abuz facut de cei de la "putere". TREZIREA

Mai jos vedeti un video cu o padure defrisata in zona partiei Kalinderu. Indiferent de ceea ce se intentioneaza sa se construiasca sau sa se amenajeze in perimetrul respectiv, nu cred ca era normal sa fie taiati asa de multi copaci. Datorita acestor defrisari, care au loc in multe zone montane din Romania, se produc tot mai multe viituri atunci cand precipitatiile sunt abundente, apar alunecari de teren iar in timp, schimbari climatice ireversibile.


Defrisari Comuna Starchiojd, Sat Rotarea, Jud Prahova


Defrisari in Piatra Craiului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu