luni, 2 mai 2011

Incredibil dar adevarat! Universitatea Harvard cel mai mare proprietar de paduri din Romania

opul celor mai mari proprietari de paduri din Romania
Universitatea Harvard este cel mai mare proprietar privat de pădure din România, prin firma Scolopax SRL din Focşani. Acţionarul majoritar este Fondul de investiţii Phemus Corporation, aparţinând Harvard Management Company. Vedeti aici topul celor mai mari proprietari de paduri din Romania.
Desi in evidentele Ministerului Mediului, firma Scolpax SRL figureaza ca proprietar pe 25000 de hectare de padure, in realitate suprafetele detinute de Scolpax SRL sunt mult mai mari.
„Deţinem aproximativ 35.000 de hectare de păduri şi 2.000 de hectare de teren agricol”, a declarat Sven Rutgersson, director executiv al Scolopax, pentru Ziarul Financiar.
Firma Scolopax reprezinta un consortiu multinational format din societatea americana "Phemus Coorporation" si o firma de consultanta suedeza. Aceasta societate este specializata in achizitionarea de terenuri forestiere pentru exploatarea lemnului.

"Mai exact ei functioneaza prin Ocolul Silvic Privat "Oreolus" pe care l-au infiintat in 2010.
Ca sa va faceti o idee cat inseamna 35000 de hectare de padure mentionam ca in Vrancea Scolopax detine 15000 de hectare de padure ceea ce reprezinta un sfert din padurile Vrancei.

Scolopax detine paduri in Covasna, Bihor, Vrancea, Galati, Buzau etc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu