marți, 3 mai 2011

Nesimtirea ungurilor in 2011

Este incredibil si absolut fara cuvinte ce s-a intamplat la Miercurea Ciuc de "ziua ungurilor".


Csibi Barna, un funcţionar în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita a ales un mod scandalos de a petrece Ziua Maghiarilor. Cunoscut mai ales ca fiind unul dintre liderii grupării extremiste Garda Secuiască, a organizat, în centrul orașului Miercurea Ciuc, un spectacol în care o păpuşă de paie cu chipul lui Avram Iancu a fost judecată şi condamnată la moarte prin spânzurare de un tribunal, sub acuzaţiile de crimă împotriva umanităţii şi genocid.
Vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu, este de părere că extremiştii maghiari au trecut la acţiuni directe de provocare la violenţă prin spânzurarea simbolului naţional Avram Iancu în public.

Acţiunea a avut loc sub privirile copiilor, după care Csibi Barna a postat înregistrarea pe internet. Bărbatul este liderul Plutonului Secuiesc din cadrul Batalionului Wass Albert al Gărzii Maghiare din Miercurea Ciuc, o organizaţie interzisă până şi în Ungaria, dar tolerată de autorităţile române.
În urmă cu câteva zile, Csibi Barna, care este şi funcţionar al statului român în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita, a fost iertat de procurori pentru alte gesturi extremiste şi ofensatoare la adresa statului român.



Cel mai grav la toate aceste manifestări penibile de extremism primitiv este că aceste „reprezentaţii“ sunt oferite de către un funcţionar al statului romån, care îşi cåştigă existenţa de zi cu zi din banii publici ai cetăţenilor romåni. Acest personaj, cunoscut pentru ieşirile sale extremiste, este angajat al statului romån la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita în calitate de funcţionar public. De-a lungul anilor acesta a mascat de fiecare dată în aşa-numite „acţiuni culturale“ o serie de manifestări antiromåneşti, majoritatea îndreptate împotriva unor figuri marcante ale poporului romånesc, precum şi împotriva simbolurilor naţionale. Ultima astfel de ieşire a avut loc pe 26 ianuarie, la doar cåteva zile după aniversarea poetului naţional, Mihai Eminescu, atunci cånd membrii fondatori ai Asociaţiei de Cultură şi Tradiţii Garda Secuiască, Csibi Barna şi Csiszer Lürent, au organizat o „acţiune literară“ în Miercurea Ciuc. Cei doi iredentişti maghiari s-au folosit de prilej pentru a protesta împotriva denumirii unei străzi care poartă numele „Mihai Eminescu“. El susţinea atunci că poetul romån nu a avut nicio legătură cu oraşul Miercurea Ciuc, ba, mai mult, el ar fi jignit în mod foarte profund atåt naţiunea, limba, cultura maghiară, cåt şi legislaţia, ştiinţa şi politica economică ale poporului maghiar, drept  urmare, nu ar merita ca o stradă din acest oraş să-i poarte numele.

Este idnamisibil asa ceva.Cum Doame iarta-ma a scapat cu un simplu avertisment.Isi bat joc de stramosii nostri de cultura noastra si statul nu ia nici o masura??Ce trebuie sa facem sa se intample ceva bun in tara asta?Sa mergem peste ei in parlament sa-i scoatem dezbracati in strada si apoi sa mergem dupa ungurii astia nesimtiti sa-i trimitem frumos in tara lor (daca nu se poate frumos apelam la metode mai grave).

Credeti-ma pana acum cativa ani nu aveam nimic impotriva lor.Dar au inceput sa fie din ce in ce mai nesimtiti.Isi bat joc de noi,usor usor sunt din ce in ce mai multi unguri in guvern.
Ungurul de la ministerul de sanatate ne-a inchis spitalele din tara insa a protejat zonele unde sunt unguri fara sa inchida vreun spital.Inca nu sunteti hotarati nici dupa atatea exemple ca e cazul sa protestam??cate exemple mai vreti??

8 comentarii:

  1. Buey ce nenorocit...Astfel de actiuni ar trebui sa ne porneasca impotriva unor unguri de genu carnatului din clip.

    RăspundețiȘtergere
  2. Urmariti si blogul Proatitudine!

    RăspundețiȘtergere
  3. un om este nesimtit ata cat ai permiti...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nesmtirea ungurilor sau prostia romanilor ? Eu cred ca e varianta a 2-a mai mult !

    RăspundețiȘtergere
  5. ar trebui sa nu se mai permita atita marsavie din partea ungurilor.moi daca am trai in tara lor nu ni s-ar permite sa facem ce fac ei la noi in tara..daca merge un roman in Miercurea Ciuc la vreun bar nu il serveste nimeni ptr. ca e roman.In schimb daca esti roman si sti ungureste si intri in bar si vorbesti ungureste imediat te servesc..sa nu uite ca traiesc in tara noastra ROMANIA si daca nu le place sa plece la ei in tara..rusine din partea conduceri noastre ca le permite sa faca ce vor ...daca ar face un roman in Ungaria asa ceva lar baga la inchisoare imediat..TREZITIVA FRATILOR NU VA MAI LASATI CALCATI IN PICIOARE DE NISTE OAMENI FARA SUFLET

    RăspundețiȘtergere
  6. locuiam pina acum 6 ani ,in vechiul oras comanesti,din jud.bacau,ultimul bastion al moldovei impotriva fostului imperiu austro-ungar,eram angajatul corpului gardienilor publici bacau....intr-o noapte,cind eram de serviciu in or.darmanesti,din acelasi judet,am fost solicitati de subofiterii postului de politie din acel oras,sa actionam impreuna ,pentru a linisti un grup de nationalisti unguri ,care terorizau un grup de copii,veniti in tabara scolara cu profesorii lor, la tabara valea uzului.ajunsi acolo,am vazut scene demne ,de filme proaste si manipulatoare,asti unguri au arborat drapelul ungariei pe o cladire a taberei si cintau beti fiind,cintece revolutionare unguresti,ceva de genul ca pe acolo s-a oprit marea lor armata austroungara....daca nu m-ar fi linistit un subofiter....i-as fi impuscat pe toti pina la unul,vazind cita suferinta si deznadejde se citea pe chipul copiilor aia si a profesorilo...pina la urma a fost necesara si intreventia mascatilor de la bacau....ca sa vedeti ce se poate intimpla in tara noastra...acum sunt departe de romania,am plecat din tara doar ca vroiam sa nu mai ascult de ordine date de asa zisi pensionari ai m.i.,care habar nu au de lege si asa zisa ordine publica...guvernul roman nu stie sa-si impuna legea in tara romaneasca....sunt aserviti religiei satanice a vaticanului si ordinelor noilor lor stapini,cei ce conduc din umbra guvernele mondiale,asa zisii ,intitulati,illuminati....in rest no comment!!!

    RăspundețiȘtergere