luni, 2 mai 2011

Ungurii ne-au luat Ardealul de sub nas în timp ce parlamentarii români dormeau

Terenurile româneşti din Macroregiunea V au fost deja înstrăinate ungurilor prin acte false. Culmea e că la un moment dat, exproprierea în cauză s-a făcut cu scopul de utilitate publică în interesul apărării ţării.
Ca să ajungem la subiect, un uriaş scandal legat de unguri şi de cum revendică aceştia terenuri în Ardeal, trebuie să reluăm puţin povestea euroregiunilor şi de cum intenţionează UDMR să profite de această situaţie.

La Recomandarea UE 1059/2003, Guvernul român a iniţiat, şi Parlamentul a aprobat, Legea 315/2004 privind dezvoltarea regională în România publicată în MO 577/2004.
Regiunile de dezvoltare conform Legii 315/2004 sunt 8:
1) Nord-Est: judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.
2) Sud-Est: judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea.
3) Sud-Muntenia: judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman.
4) Sud-Vest Oltenia: judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea.
5) Vest: judeţele Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş.
6) Nord-Vest: judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj.
7) Centru: judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu.
8) Bucureşti-Ilfov: municipiul Bucureşti, judeţul Ilfov.
Propunerea UDMR din 2009
În 2009, nouă senatori şi 22 de deputaţi UDMR au înaintat Senatului propunerea legislativă L/432/2009 pentru „modificarea şi completarea Legii 315/2004 privind dezvoltarea regională în România cu modificările şi completările ulterioare". Propunerea constă în formarea a 16 regiuni şi 5 macroregiuni de dezvoltare, în locul celor 8 existente în prezent.

Cele 5 macroregiuni propuse de UDMR sunt:
I. Moldova, Brăila, Buzău.
II. Sudul Munteniei şi Olteniei (Tulcea, Constanţa, Bucureşti, Drobeta-Turnu Severin).
III. Nordul Munteniei şi Olteniei (Argeş, Dâmboviţa, Gorj, Prahova, Vâlcea).
IV. Banatul, şi sudul Transilvaniei (Alba, Arad, Braşov, Hunedoara, Sibiu).
V. Nordul şi Estul Transilvaniei (Covasna, Harghita, Bihor, Maramureş, Satu Mare).
Macroregiunea V: nordul şi estul Transilvaniei, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Oradea, Satu Mare şi Sfântu Gheorghe propusă în 2009 este aceeaşi cu cea atribuită Ungariei prin „arbitrajul" puterilor Axei -Dictatul de la Viena din 1940. Propunerea UDMR înregistrată la Senat cu nr. b284/3.06.2009, a fost trimisă spre avizare la Consiliul Legislativ, Guvern şi Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului, între 10.06-10.07.2009. Consiliul legislativ a avizat favorabil la 10.07.2009.
Guvernul a dat aviz negativ la 23.09.2009, Comisia pentru administraţie publică a dat aviz negativ, la 3 şi 9 februarie 2010.

Cu toate acestea, propunerea UDMR pentru o nouă regionalizare a României a fost înscrisă pe ordinea de zi a Senatului şi adoptată în aceeaşi zi, prin aprobare tacită, la 10 februarie 2010.

Iest timp, Mirciulică a lu’Geoană PSD dormea fericit visând la Mihaela dragostea lui
Cum a fost posibil ca guvernul şi Comisia pentru administraţie publică să dea aviz negativ, iar Senatul să adopte propunerea prin aprobare tacită? Simplu: printr-o manevră de procedură iniţiată de un lider al majorităţii PDL din Senat. Propunerea de împărţire a României pe regiuni a trecut de Senat fără dezbatere sau discuţie publică, deşi e o chestiune de interes naţional şi priveşte soarta a milioane de români.
Mai puţin a progeniturii generalului Geoană din CC al PCR. Prin regionalizarea propusă în 2009, actuala majoritate parlamentară: PDL, UDMR, UNPR şi minorităţi destramă teritorial România.

Terenurile româneşti din Macroregiunea V au fost deja înstrăinate ungurilor prin acte false
Andrei Cochior din Sfântu Gheorghe - Covasna a trimis, cu nr. 15457/2010, Comisiei Locale pentru stabilirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor din comuna Arcuş, municipiul Sfântu Gheorghe şi cu nr. 4100/2010 Prefecturii judeţului Covasna un memoriu din care cităm: …”Conform Monitorului Oficial 155 din 1930, Regele Carol al II-lea a promulgat Legea privind exproprierea terenului în suprafaţă de 1022 ha şi 6262 mp situat în comunele Sfântu Gheorghe şi Arcuş, judeţul Trei Scaune, necesar pentru Centrul de Instrucţie al Infanteriei.

Exproprierile au fost făcute în virtutea art. 17 din Constituţia aflată în vigoare la acea dată, în interesul apărării ţării, pentru executarea exproprierii Ministerul Armatei fiind autorizat a da proprietarilor expropriaţi, terenuri în suprafeţe egale în împrejurimile localităţilor Sfântu Gheorghe şi Arcuş, iar pentru proprietarii care nu au consimţit terenuri la schimb, Ministerul Armatei a fost autorizat a expropria potrivit dispoziţiilor Legii maghiare XXXXI din 1881 (suprafeţele de teren achitate în numerar/schimb de teren). Legea s-a votat în Adunarea Deputaţilor la 4.06.1930 şi s-a adoptat cu unanimitate de voturi.

Conform documentelor, suprafaţa de 1.022 ha şi 6.262 mp, plus alte suprafeţe pe care le administra Ministerul Armatei, aparţineau statului român şi Ministerului Armatei, acum Ministerul Apărării Naţionale, fiind bunuri de interes public naţional”. Cochior solicita detalii despre cum, după Revoluţie, aceste mari suprafeţe de terenuri au trecut din proprietatea statului, a Ministerului Apărării Naţionale, în proprietatea unor persoane fizice sau juridice din România sau Ungaria, a Bisericii Unitare, Reformate şi Romano-Catolice şi actele juridice care au stat la baza acestor transferuri.

Primarul Antal Arpad Andraş din Sfântu Gheorghe şi prefectul Gyorgy Ervin au răspuns că nu deţin astfel de informaţii (sic!)
Demonstrăm că primarul şi prefectul UDMR din Sfântu Gheorghe au încălcat jurământul dat României la instalarea lor în funcţie, contribuind la înstrăinarea unor terenuri româneşti unor cetăţeni unguri, prin falsificarea actelor de proprietate.

Astfel, Carol al II-lea, prin graţia lui Dumnezeu şi voinţa naţională, Rege al României, a aprobat publicarea în Monitorul Oficial 155/15.07.1930 paginile 5429-5439 a „Legii 660 relativă la exproprierea terenului în suprafaţă de 1.022 ha, 6.262 mp, situat în comunele Sf. Gheorghe şi Arcuş, judeţul Trei Scaune, necesar pentru centrul de instrucţie al infanteriei”, votată şi adoptată de Adunarea Deputaţilor (vicepreşedinte Pompiliu Ioaniţescu) la 4.06.1930 cu unanimitate de 120 de voturi şi de Senat (vicepreşedinte T. Simionovici) la 19.06.1930 cu majoritate de 86 voturi, contra 3. Legea a fost contrasemnată de Ministrul Armatei, General de Divizie Adjutant Nicolae Condeescu, Ministrul de Interne, Dr. Al. Vaida Voevod şi Ministrul Justiţiei Gr. N. Iunian. Exproprierea s-a făcut cu scopul de utilitate publică în interesul apărării ţării.

În Anexa cu Tabloul A sunt 81 persoane din Sfântu Gheorghe cu 557 ha şi 1.462 ari, iar în Anexa cu Tabloul B sunt 400 persoane din Arcuş cu 465 ha şi 4.800 ari. Ele au fost despăgubite în urma unor hotărâri judecătoreşti fie cu terenuri la schimb, fie cu bani (1.503.001 lei). Tribunalul judeţului Trei Scaune a pronunţat Sentinţa 1124/1932 prin care a stabilit sumele de bani cu care Ministerul Armatei va despăgubi 231 proprietari expropriaţi şi Sentinţa 1210/1933 prin care a stabilit sumele de bani cu care Ministerul Armatei va despăgubi alţi 93 proprietari expropriaţi.

În Monitorul Oficial s-au publicat tabele cu numele şi prenumele expropriatului, numărul cărţii funciare, numărul de top, felul terenului, suprafaţa expropriată, suma cuvenită ca despăgubire, numele şi prenumele persoanelor care au primit bani şi sumele primite de fiecare în parte. La Valea Crişului-Arcuş figurează alte 68 persoane care au cedat pentru Poligonul Armatei 103,95 ha. În 2003 Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, prin Agenţia Domeniilor Statului (director Corneliu Popa), a încheiat un Protocol de predare-preluare a fostelor terenuri ale armatei (103,95 ha) cu destinaţie agricolă, din domeniul privat al statului, la Primăria Valea Crişului, Covasna (primar Silviu Ioachim).

În timp ce în perioada anchetei desfăşurate în Covasna s-au primit oferte mari de bani pentru a părăsi judeţul, în caz contrar fiind ameninţaţi cu moartea pentru a renunţa la investigaţii, preşedintele României dă lecţii televizate despre cum se bea wisky-ul cu gheaţă, iar ungurii îşi văd liniştiţi de construcţia unor splendide cartiere de vile pe terenurile româneşti ale MAPN procurate de ei pe căi ilicite, obţinând mult râvnita autonomie teritorială.
http://unirearomaniei.blogspot.com

6 comentarii:

  1. Nu vreau sa fiu interpretat gresit, dar eu de mic am urat maghiarii si rusii. Aceasta ura am dezvoltat-o in urma povestilor despre razboaiele mondiale zise de batranii veterani. Apoi s-a dezvoltat cu timpul deoarece am vazut ce fel de oameni sunt, in special maghiarii. Indiferent de ce mi-ar zice cineva acum nu imi mai pot schimba parerea.
    AFARA UNGURILOR DIN TARA NOASTRA ROMANIA!! TRANSILVANIA A FOST ESTE SI VA FI MEREU A ROMANIEI, DEOARECE PRIN VENELE EI TRECE SANGE DE ROMAN....SI IN URMA CRIMELOR DE RAZBOI SANGELE DE ROMAN A INTRAT SI IN PAMANT!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ASTI NU SUNT UNGURI SUN BOZGORI..UNGURI SUNT IN UNGARIA SI ISI VAD DE TARA LOR ..ASTIA SUNT BOZGORI O PLAGA URATA CARE TREBUIESC SCOSI AFARA DIN ROMANIA..

    RăspundețiȘtergere
  3. -Nu stiu dc nu fac cv astea din "parlament"puterea asta,mafia asta,ei tot ce fac este in interes propriu,un adevarat conducator pune pe primplan tara,oameni,interesele sa faca din acea tara o tara pe picioarele ei,idependenta,nu sa stam la picioarele altora si in primu rand sa faca oameni sa il iubeasca ca pe un adevarat conducator ca cei care si-au dat viata si au luptat,aparat pamanturile acestea ,nu ca astea care o vand pe ei ii doare undeva,ei doar sa aiba conturile pline si jeepuri sub fund,...dar sa nu uite un lucru,ca ce e frumos nu tine o vesnicie!!! revolutie frate !grecia se respecta noi nu,au iesit profesori,noi am stat ,au iesit batrani,noi am stat,a esit politia romana o putere in stat,noi nu am facut nicim decat am stat,e la fel ca si cu un copil mic daca nu plange inseamna ca ii este bine,nu ii este foama,sete,frig este totul ok,noi suntem vinovati ca le permitem.!

    RăspundețiȘtergere
  4. TREBUIE SA NE ADUNAM TOTI,SI SA FACEM ORDINE ,SA ARUNCAM GUNOIU LA GUNOI SI CE ESTE BUN SA LASAM UNDE II ESTE LOCUL..! TRAIASCA ROMANIA, TRAIASCA ROMANIA , TRAIASCA ROMANIA!

    RăspundețiȘtergere
  5. dc doar gura e de noi si suntem ca niste gaini?asta este adevaru:(!

    RăspundețiȘtergere
  6. TRAIASCA SUFLETU LUI IANCU!

    RăspundețiȘtergere